ÄR ALLERGI EN BLUFF?

Är allergi en bluff?

Är allergi en bluff?

Blog Article

Kriget mot allergi

Immunterapi är långtidsbehandling med en serie allergiinjektioner för att desensibilisera mot ett allergen, och detta kan även vara möjligt vid hästallergi. Klåda, håravfall, rodnad och irritation i huden och tuggning på tassar eller svans kan alla också ses hos en katt med https://lakemedel.net/behandling-hjart-karlsjukdomar.html allergi. Men trots möjligheten till allergiliknande symtom, såsom rinnande näsa, kliande eller rinnande ögon, trängsel, utslag och kliande hud, faller reaktioner på rött vin normalt under kategorin matintolerans snarare än matallergi. Trots ordet "feber" upplevs hösnuva vanligare genom rinnande näsa, kliande ögon, trängsel och nysningar än genom feber. Allergimedicin, såsom antihistaminer och avsvällande medel, i pillerform eller nässpray kan lindra symtom, såsom rinnande eller täppt näsa, kliande och rinnande ögon, nässelfeber och utslag. Antihistaminer finns tillgängliga med eller utan recept, och de finns i pillerform och nässpray.

Var försiktig när du först kommer i kontakt med en häst, särskilt om du är astmatisk. Hästmjäll kan fastna på kläder och hår och orsaka allergier, så om du kommer i kontakt med en häst, tvätta håret och kläderna för att bli av med allergenet. Den första behandlingslinjen för hästallergier, som för alla andra allergier, är att förebygga och undvika kontakt med allergenet. Först och främst rekommenderar läkare undvikande som den mest effektiva behandlingen. Läkare kan ordinera starkare medicin vid behov. Matintolerans - laktosintolerans, till exempel - betyder ofta att du saknar vissa enzymer som är nödvändiga för att smälta vissa proteiner ordentligt. Din oförmåga att bryta ner vissa proteiner resulterar i obehagliga biverkningar. De negativa jonerna sägs ha biverkningar och ozon är ett giftigt ämne; dessa renare får inte HEPA-certifiering. Experter hävdar att joniska luftrenare genererar negativa joner och ozon. Luftrenare som har uppfyllt de strikta reglerna och har uppnått HEPA-certifiering (high efficiency particulate Behandling diarré air) kommer att filtrera bort både stora och små partiklar; detta är särskilt viktigt för personer som lider av astma, allergier eller annan känslighet för luftföroreningar.

Luftrenare använder filter för att befria luften från föroreningar och allergener, som pollen, mögel och mjäll från husdjur. Vanliga allergener inkluderar pollen, damm och mögel. Dessutom indikerar Astma- och Allergifonden att allergier mot partiklar som inte förblir luftburna, såsom dammkvalster, inte kommer att lindras av luftrenare. Om du har andra allergier, till exempel mot katter, hundar, damm eller pollen, kan du också vara allergisk mot hästar. Pollen, eller "blomspermier", är ett fint pulver som består av mikrosporer som produceras av manliga växter. Dessutom var pollen som producerades under högre CO2-förhållanden mer allergiframkallande eller mer potent, enligt USA:s 2016Pollentalet är högre när det är varmt och torrt än när det regnar eller är kallt. Du kan se skillnad på hösnuva och förkylning eftersom slemhinnan i samband med en förkylning är tjockare än med allergier; dessutom åtföljs förkylningar ibland av heshet och feber.

Den lokala väderrapporten innehåller ofta en pollenräkning för att varna hösnuva-drabbade om hur allvarliga deras allergier kommer att vara den dagen. Men hösnuva innebär faktiskt inte feber. Immunterapi är dock dyrt och tidskrävande, och det fungerar inte för alla. Människor som arbetar med hästar på en regelbunden basis kan också utveckla en allergi mot hästar av konstant exponering. Om du lider av svåra symtom eller har regelbunden kontakt med hästar, kontakta din läkare för att överväga immunterapi. Att testa för känslighet för allergener kan hjälpa till att identifiera en hästallergi, så att du kan förebygga symtom genom att undvika kontakt. De kan ha två former: en matallergi eller en kontaktallergi. Processen tar lång tid, börjar med ett skott eller två varje vecka och minskar gradvis till en spruta per månad. Två huvudtyper av lymfocyter som är involverade i att skydda kroppen mot inkräktare är T-lymfocytceller och B-lymfocytceller. Med principen om "Heltäckande barnomsorg" är vi glada över att ha spelat en stor roll för att rädda tusentals kritiskt sjuka patienter och strävar efter att ge bästa möjliga äldreomsorg. Håll ditt husdjur utomhus så mycket som möjligt.

Report this page